Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2008 15:33 - За смисъла...
Автор: melsun Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1609 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2008 15:25


Моя си...След много лутане, блъскане, бързане, неразбиране, питане, чакане, очакване, плакане, тормозене и пак отново...стигнах до моя си смисъл на въпроса "Защо сме тук?". Тук сме, за да изживеем живота си такъв какъвто е и да му се радваме! Защото при по-различни обстоятелства можеше изобщо никога да не се появим на този свят. Тук сме, за да се наслаждаваме на всички прекрасности, с които той ни дарява! А, убедих се, че такива има много! Тук сме, за да направим своите открития, своите опити, своите първи пъти, своите грешки, от които да се  учим, помъдряваме и каляваме! Тук сме, за да споделим всичко това, за да се обичаме и да си вярваме! Тук сме и за да си съчувстваме, да си помагаме един друг, да не правим много грешки по пътя си, да не се лутаме прекалено, въпреки че всеки един има нужда от своите си грешки! Взаимопомощ - мисля, че това е едно от най-важните неща в този живот! За да се опазим като вид и да не изчезнем безследно от тази земя! Да се съхраним такива каквито сме - грешни, раними, прекрасни, чувстващи, мислещи, обичащи...различни! Просто хора! Би трябвало всеки, във всяка сфера да прави всичко в името на човека, за човека, за улесняване на неговия живот, за един по-добър живот, за оцеляването му, но в никакъв случай в разрез с природните закони, но уви...много открития се използват за антихуманни цели...И там е трагедията...Човекът като човек не се нуждае от много...трябват му въздух, слънце, вода, храна и любов, която да сподели с другите  хора около себе си...в най-щастливия случай приятели.  Е, има нужда и от предизвикателство, а предизвикателството е самият той...да успее, да се справи, да преодолее себе си!  Днес сме тук, утре може вече да ни няма...Все някое утре наистина няма да ни има...и близките до нас също. За кратко сме тук! Обичайте се! Обичайте себе си и хората около вас! Радвайте се на живота! Прекрасен е, въпреки своята болезнена красота! От бързане планетата вече се задъхва! Нека да поспрем, да забавим темпото и да се огледаме наоколо...За да видим!

Животът като усещане и споделяне, като възможност и удоволствие да направиш нещо за другия при нужда или не, единението с природата - за мен в това е смисълът! 

Нека бъдем по-добри!
Искрено се надявам!

Зная, че съм малко наивен идеалист и мечтател и докато съществува ненаситната и алчна същност човешка...трудно...трудно би се осъществило това...Но поне да сме повече с тенденция към увеличаване...На това се надявам...

Такива ми ти нещица ми се въртят в главата в този горещ, неделен следобед..Нещо много сериозно ми стана. А мислех да поспя, но то още не е късно! Навън просто не е за хора! Ма много жега днес! В къщи ми е добре! И не мисля вече да давам много, много на някакви си дребнавости и незначителности да ми вгорчават живота! Аааамаха!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viki02 - Тук сме,
22.06.2008 20:22
за да осъществяваме най-съкровените си мечти. Със замах. Но не го правим. Защо ли не успяваме?
цитирай
2. melsun - Хм...
22.06.2008 20:24
защото не сме единни може би...Сега ми дойде пръв този отговор...Сигурно има и друго...

Живеем в Рая, но не го осъзнаваме...всячески го превръщаме в Ад...

Pink Floyd High Hopes with NatGeo Wallpaper
http://www.youtube.com/watch?v=ll8WPsibZW4
цитирай
3. viki02 - Хубаво предположение. Може би е ...
22.06.2008 20:59
Хубаво предположение. Може би е точно така.
Аз лично съм щастлива, ако всички са щастливи. Но сама не мога да осъществя тази своя мечта. Мога само да опитам да вярвам, че молитвата ми ще се сбъдне.
цитирай
4. melsun - Ами това ни остава...
22.06.2008 21:02
Да вярваме и да се надяваме, а междувременно можем да правим това, което трябва...Всеки един...сам за себе си...
цитирай
5. slavei - Амаааха, Мелс! Ще се даваш там на някакви си дребнавости...
22.06.2008 22:12
и незначителности... В никакъв случай...:)))))

И сега сериозно - поздравления за темата!
Всеки търси отговор на този въпрос - Защо съм тук?
Колкото хора, толкова и отговори!
Съгласна съм с теб, че трябва да сме по-добри, да се радваме, да си помагаме, да се наслаждаваме на природата и животът покрай нас.
Аз това го обобщавам с една, единствена дума - Любов!
Имаме ли Любов, научим ли се да обичаме всичко това ще се случва всяка секунда, всеки миг...
Поздравления и за чудесното решение, което си взела - от неговото осъществяване ще проилезе само добро и за теб, и за всички около теб!
Хубава вечер, Мелс!:)))***
цитирай
6. melsun - Ооо, Славейче...здравей! :)
22.06.2008 22:53
Надявам се повече хора да заобичат чувството да обичат! :)

Спокойна и божествено омайна нощ за теб! Навън се носи опияняващ аромат на липи! Обожавам го! :) Изпращам ти много, много усмивки! :))))))

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: melsun
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2452502
Постинги: 1316
Коментари: 2072
Гласове: 20242
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930